WORKSHOP

Gepersonaliseerd lesgeven aan meer- en hoogbegaafde leerlingen

(1 dagdeel)

 

Omschrijving

Meer- en hoogbegaafde kinderen leren vaak anders dan andere kinderen. Waar de meeste kinderen bijvoorbeeld leren door kennis te ‘stapelen’ (bottom-up) willen slimme kinderen graag eerst een overzicht zien van een onderwerp of probleem. Zij denken top down. Dit is een van de dingen waarmee je als leerkracht rekening kunt houden bij het lesgeven aan en begeleiden van meer- en hoogbegaafde leerlingen in jouw klas.

Tijdens deze teamworkshop krijg je allerlei tips en handvatten aangeboden die je in jouw lespraktijk kunt inzetten om ook meer- en hoogbegaafde kinderen in jouw klas te laten leren. Door hun passend onderwijs te bieden help je hen om hun gave als kwaliteit te zien in plaats van te ervaren als een handicap.

Onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen zijn:

  • het verschil tussen meer- en hoogbegaafdheid;
  • kenmerken van meer- en hoogbegaafdheid (hoe herken je het);
  • hoe leren (hoog)begaafde kinderen (verschil tussen bottom up en top down);
  • hoe begeleid je slimme kinderen in je klas;
  • hoe zorg je voor een passend aanbod voor meer- en hoogbegaafde leerlingen in je klas.

Doelgroep
Leerkrachten in het basisonderwijs

 

 

Vorm, duur, kosten & locatie

Vorm en duur

Voorafgaand aan de workshop is er een online of telefonische intake om de workshop af te stemmen op leervragen die op jouw school leven.

Prijs
€ 795,-

INSCHRIJVEN

Gepersonaliseerd lesgeven aan meer- en hoogbegaafde leerlingen

Vraag nu de workshop aan en we nemen z.s.m. contact met u op.

Mevr.Dhr.

Ik wil in de toekomst graag via e-mail op de hoogte worden gehouden over voor mij relevante informatie zoals tips, webinars, whitepapers en soortgelijke producten, diensten en aanbiedingen van Noordhoff Academy.
Ja, akkoordNee, dank je

*Noordhoff Academy als onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wanneer u een document downloadt of een andere door ons aangeboden mediavorm zoals webinar of tool dan kan u meer informatie worden aangeboden, dan wel kunt u benaderd worden door één van onze adviseurs.