CURSUS

Toetsontwikkeling

(2 dagen)

Omschrijving

Door wie laat jij je toetsvragen ontwikkelen? En hoe zorg je ervoor dat die vragen zowel inhoudelijk als toetstechnisch goed zijn?

Een goede toets ontwikkelen is complex. Het is een specialisme dat je moet beheersen.  Toetsen geven zicht op de kennis en cognitieve vaardigheden van leerlingen. Verkeerde vragen of opdrachten kunnen een onjuist beeld van de kennis en vaardigheden opleveren. Het is niet alleen van belang te bepalen wat je gaat vragen , maar ook hoe je dat gaat vragen.
Het moet voor de leerling duidelijk zijn wat je wilt weten, zonder dat je het juiste antwoord weggeeft. Vervolgens moeten de antwoorden ook nog op een objectieve manier worden beoordeeld. In deze tweedaagse cursus leer je de ins en outs van toetsontwikkeling. De cursus is gericht op docenten in het voortgezet onderwijs.

Na het volgen van deze cursus  ben in je staat om:

  • Concrete leerdoelen te formuleren en deze in te delen op basis van een taxonomie
  • Een toetsmatrijs te gebruiken
  • Toetsvragen en opdrachten te ontwikkelen conform kwaliteitscriteria
  • Een toets samen te stellen, rekening houdend met de positie in het programma van toetsing en consequenties vanuit toetsbeleid

Na het volgen van deze tweedaagse cursus bieden wij ook nog drie verdiepingsmodules aan.

De cursus toetsontwikkeling geeft je de perfecte basis om het opleidingstraject Gecertificeerd Toetsexpert Voortgezet Onderwijs te volgen. Dit is een vierdaagse opleiding, waarbij men door middel van een eindopdracht gecertificeerd kan worden met mogelijkheid tot inschrijving bij de Nederlandse Vereniging voor Examens (NVE). Op deze manier kun je het toetsbeleid tot en met de praktische uitvoering binnen uw school toetsen aan experts.

Vorm: In-school (maatwerk)
Datum, tijd en prijs in overleg
Duur: 2 dagen of 4 dagdelen

Contact
Neem contact met ons op voor meer informatie:
- email: academy@noordhoff.nl
telefoon: 06-30523198

 

 

INSCHRIJVEN

Tweedaagse cursus Toetsontwikkeling

Geef eerste paar letters van plaatsnaam en school en selecteer de locatie

Houd mij per e-mail op de hoogte van Noordhoff Academy:
JaNee

*Noordhoff Academy is onderdeel van Noordhoff BV. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wanneer je een document downloadt van deze website of gebruikmaakt van tools of mediavormen (zoals webinars) op deze website, is het mogelijk dat wij je aanvullende informatie aanbieden of dat je wordt benaderd door een van onze adviseurs.

Tweedaagse cursus Toetsontwikkeling voortgezet onderwijs