CURSUS

Toetsontwikkeling

(2 dagen)

Omschrijving

Door wie laat jij je toetsvragen ontwikkelen? En hoe zorg je ervoor dat die vragen zowel inhoudelijk als toetstechnisch goed zijn?

Een goede toets ontwikkelen is complex. Het is een specialisme dat je moet beheersen.  Toetsen geven zicht op de kennis en cognitieve vaardigheden van leerlingen. Verkeerde vragen of opdrachten kunnen een onjuist beeld van de kennis en vaardigheden opleveren. Het is niet alleen van belang te bepalen wat je gaat vragen , maar ook hoe je dat gaat vragen.
Het moet voor de leerling duidelijk zijn wat je wilt weten, zonder dat je het juiste antwoord weggeeft. Vervolgens moeten de antwoorden ook nog op een objectieve manier worden beoordeeld. In deze tweedaagse cursus leer je de ins en outs van toetsontwikkeling. De cursus is gericht op docenten in het voortgezet onderwijs.

Na het volgen van deze cursus  ben in je staat om:

  • Concrete leerdoelen te formuleren en deze in te delen op basis van een taxonomie
  • Een toetsmatrijs te gebruiken
  • Toetsvragen en opdrachten te ontwikkelen conform kwaliteitscriteria
  • Een toets samen te stellen, rekening houdend met de positie in het programma van toetsing en consequenties vanuit toetsbeleid

Na het volgen van deze tweedaagse cursus bieden wij ook nog drie verdiepingsmodules aan.

De cursus toetsontwikkeling geeft je de perfecte basis om het opleidingstraject Gecertificeerd Toetsexpert Voortgezet Onderwijs te volgen. Dit is een vierdaagse opleiding, waarbij men door middel van een eindopdracht gecertificeerd kan worden met mogelijkheid tot inschrijving bij de Nederlandse Vereniging voor Examens (NVE). Op deze manier kun je het toetsbeleid tot en met de praktische uitvoering binnen uw school toetsen aan experts.

Tijdens de coronacrisis is het lastig deze cursus fysiek door te laten gaan en we hopen natuurlijk dat de maatregelen voor 9 juli zijn afgenomen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn we goed voorbereid dit online toch door te laten gaan. In dat geval brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

Vorm: In-school (fysiek of online)
Datum, tijd en prijs in overleg
Duur: 2 dagen of 4 dagdelen
Neem contact met ons op!

Vorm: Open inschrijving (online)
Summerschool
Dag 1: 23 juli
Dag 2: 31 juli

Najaar I
Dag 1: 2 november
Dag 2: 9 november

Najaar II
Dag 1: 26 november
Dag 2: 3 december

Duur: 2 dagen
Prijs: €1875,- per persoon

*Deze prijzen zijn exclusief 21% btw.
**We factureren na de cursus.

Let op
De cursus gaat door vanaf 5 inschrijvingen! We nemen een week van tevoren contact met je op als dit niet het geval is.

INSCHRIJVEN

Tweedaagse cursus Toetsontwikkeling


Geef eerste paar letters van plaatsnaam en school en selecteer de locatie
Mevr.Dhr.

Ik wil in de toekomst graag via e-mail op de hoogte worden gehouden over voor mij relevante informatie zoals tips, webinars, whitepapers en soortgelijke producten, diensten en aanbiedingen van Noordhoff Academy.
Ja, akkoordNee, dank je

*Noordhoff Academy is onderdeel van Noordhoff BV. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wanneer je een document downloadt van deze website of gebruikmaakt van tools of mediavormen (zoals webinars) op deze website, is het mogelijk dat wij je aanvullende informatie aanbieden of dat je wordt benaderd door een van onze adviseurs.

Tweedaagse cursus Toetsontwikkeling voortgezet onderwijs