Maximale flexibiliteit voor een optimaal resultaat

Taal op maat en Spelling op maat vormen samen een complete leerlijn voor groep 3 t/m 8 die het hoogst haalbare resultaat voor elke leerling oplevert. Beide methoden zijn ook geheel digitaal beschikbaar. Bestel een gratis zichtzending, inclusief toegang tot de digitale omgeving.

Directe en verlengde instructie staan centraal, wat de methode geschikt maakt voor IGDI.

Het programma omvat 4 taaldomeinen: schrijven, woordenschat, kijk op taal en luisteren en spreken.
Met Taal op maat bereiken en onderhouden leerlingen hun taalvaardigheid op referentieniveau 2F.

Voor het aanleren van 21e eeuwse vaardigheden zijn de taalprojecten na elk tweede thema uitermate geschikt: zoeken, vergelijken en selecteren van informatie staan hierin centraal, naast integratie van vaardigheden, samenwerken en presenteren.

Er ligt een sterke nadruk op het aanleren van kernvaardigheden, zoals het maken van een stappenplan bij een complexe opdracht, het schrijven van een inleiding en het verdelen van een tekst in alinea’s.

Taal op maat sluit aan bij Nieuw Nederlands, de meest gebruikte methode Nederlands in het voortgezet onderwijs.
Zo is de doorlopende leerlijn voor taal gegarandeerd.

 

Online lesmateriaal
Taal op maat

Voor de leerkracht
In de leerkrachtsoftware vind je alle onderdelen die je kunt gebruiken bij de les, bijvoorbeeld video's, digitale flash cards, liedjes en luisterteksten. Alle woorden en zinnen kunnen worden uitgesproken door een native speaker.

Voor de kinderen
Als je volledig digitaal wilt werken, kun je de leerlingsoftware compleet aanschaffen. Leerlingen verwerken de opdrachten uit het tekst/werkboek digitaal en krijgen feedback op hun antwoorden. In het resultatendashboard kun je de vorderingen van de leerlingen makkelijk volgen.

Oefenen en toetsen
Voor groep 5 t/m 8 is er oefensoftware voor leerlingen die wat extra ondersteuning bij woorden en zinnen kunnen gebruiken. Toetsen kun je aan het eind van elk thema digitaal afnemen.

PROEFLICENTIE AANVRAGEN