Stepping Stones Junior is dé nieuwste methode Engels van Noordhoff Uitgevers. De methode vormt een eenheid met Stepping Stones, de meest gebruikte methode Engels in het VO.

Je goed in het Engels kunnen redden is belangrijker dan ooit. Kinderen leren tot ongeveer hun negende jaar het makkelijkst een vreemde taal, dus vroeg beginnen loont. Daarom kiezen steeds meer basisscholen ervoor om van groep 1 tot en met 8 Engels te geven.

Stepping Stones Junior biedt alle handvatten en materiaal om goede én leuke lessen Engels te geven. Met een rijk taalaanbod en afwisselende werkvormen geef je interactieve, motiverende lessen. Met een uitgebreide woordenschat en zelfvertrouwen in het communiceren in een andere taal gaan kinderen met een voorsprong naar de brugklas.

Je komt verder met Stepping Stones Junior!

Je komt verder met
Stepping Stones Junior!

Eenvoudig stapsgewijs Engels geven
  • Heldere structuur met duidelijke lesopbouw: je ziet in één oogopslag hoe je aan de slag kunt gaan.
  • Doel = voertaal: een rijke taalomgeving waarin je kinderen stimuleert om zelf ook Engels te gaan praten.
  • Handleiding in het Nederlands met instructiezinnen in het Engels.
Communicatie staat centraal
  • Elke les begint met een pakkend filmpje waarin Engelstalige leeftijdsgenoten communiceren in herkenbare situaties.
  • Je kunt vanaf groep 1 Engels geven en de methode bouwt op van luisteren naar spreken en vervolgens lezen en schrijven. Zo wordt de natuurlijke taalontwikkeling van kinderen optimaal gevolgd.
  • De methode is rijk aan activerende en coöperatieve werkvormen, zoals Total Physical response, liedjes, chants, spellen en drama. Kinderen worden op een speelse wijze en in een veilige leeromgeving uitgedaagd te communiceren in het Engels. English is fun!
Met voorsprong naar de brugklas
  • Stepping Stones Junior vormt een eenheid met Stepping Stones, de meest gebruikte methode Engels in het voortgezet onderwijs.
  • De methode bevat 1100 woorden, dus kinderen ontwikkelen een ruimte woordenschat.
  • De methode bevat écht Engels, in herkenbare situaties voor de leerlingen.
  • Kinderen krijgen zelfvertrouwen in het spreken van Engels: een uitstekende basis waarmee ze hun taal kunnen uitbreiden in de brugklas en daarna.

Online lesmateriaal
Stepping Stones Junior

Voor de leerkracht
In de leerkrachtsoftware vind je alle onderdelen die je kunt gebruiken bij de les, bijvoorbeeld video's, digitale flash cards, liedjes en luisterteksten. Alle woorden en zinnen kunnen worden uitgesproken door een native speaker.

Voor de kinderen
Als je volledig digitaal wilt werken, kun je de leerlingsoftware compleet aanschaffen. Leerlingen verwerken de opdrachten uit het tekst/werkboek digitaal en krijgen feedback op hun antwoorden. In het resultatendashboard kun je de vorderingen van de leerlingen makkelijk volgen.

Oefenen en toetsen
Voor groep 5 t/m 8 is er oefensoftware voor leerlingen die wat extra ondersteuning bij woorden en zinnen kunnen gebruiken. Toetsen kun je aan het eind van elk thema digitaal afnemen.

PROEFLICENTIE AANVRAGEN