Leerlingen worden meer dan ooit beoordeeld op hun prestaties en taalniveau. Of u nu werkt met het boek, digitaal of met een combinatie, met Nieuw Nederlands hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Nieuw Nederlands daagt alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, uit om het beste uit zichzelf te halen.
Gecombineerd met Nieuw Nederlands Literatuur biedt Noordhoff Uitgevers een compleet aanbod!

Het onderwijs is tot nu toe erg gebaseerd op cijfers. We hebben onze leerlingen zo opgevoed dat ze bij een toets of opdracht meteen vragen: ‘Is het voor een cijfer?’ Als het antwoord daarop ‘nee’ is, doen ze hun best niet. En is het cijfer eenmaal gegeven, dan denken ze dat ze klaar zijn; of ze nu een 6 of een 8 hebben gehaald.

Met formatief evalueren begint het leerproces juist ná een toets. En gedurende het leerproces wordt telkens bekeken wat verbeterpunten zijn en hoe leerlingen daaraan kunnen werken.

Formatief evalueren is een andere manier van denken en lesgeven, waaraan we zelf moeten wennen en waarin we onze leerlingen moeten opvoeden. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Dat leer je in deze training.

Tijdens de training ervaar je hoe je formatief evalueren toepast met de vijfde editie van Nieuw Nederlands, zodat je meer gepersonaliseerd lesgeeft.
De training bestaat uit een online module ter voorbereiding en een klassikaal dagdeel.

Doelgroep
Docenten Nederlands

Docentenpakket online


Met het Docentenpakket online bij Nieuw Nederlands heeft u toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kunt u leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

U bestelt het docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

DOCENTENPAKKET BESTELLEN