Met aandacht, zelfvertrouwen en eigenaarschap komt elk kind verder

Perfect voorbereid en met zelfvertrouwen naar het voortgezet onderwijs? De methode is van dezelfde makers als Getal & Ruimte, dus gegarandeerd een uitstekende aansluiting op de brugklas.

Om goed te leren rekenen, heb je herhaling nodig in een duidelijke structuur.

Getal & Ruimte Junior gebruikt daarom een heldere en gestructureerde rekendidactiek met aandacht voor één onderwerp en duidelijke rekenstrategieën. Kinderen krijgen iedere dag instructie en gaan in kleine stapjes van oefenen naar toepassen.

Getal & Ruimte Junior biedt duidelijke en altijd werkende strategieën en elke dag is er tijd voor automatiseren en memoriseren. Kinderen komen sneller verder, zonder omwegen. Dit geeft zelfvertrouwen!

Eenvoudig differentiëren

Ieder kind leert rekenen in zijn eigen tempo; met kleine stapjes of met reuzensprongen. Het is daarom van belang om elk kind de juiste mate van uitdaging te bieden. Met de differentiatie mogelijkheden van Getal & Ruimte Junior kunnen de kinderen op 3 niveaus uitstromen: 1F, 1S en 2F. Zeer sterke rekenaars maken ook kennis met het 2S niveau.

Differentiëren tijdens zelfstandig werken
Je kunt binnen elke les en elke opdracht differentiëren.  Kinderen kunnen iedere les tempodifferentiatie- en verdiepingsopdrachten maken. Kinderen kunnen elke opdracht opnieuw een ander niveau halen en blijven gemotiveerd en uitgedaagd.

Excellente rekenaars
Voor de excellente rekenaars is er een apart boek Meesterwerk met drie grotere opdrachten per week, opgebouwd volgens de hogere niveaus van de taxonomie van Bloom.

Bekijk hier het meesterwerkboek »

Passend onderwijs en de niveaulijn
Voor kinderen die het basisniveau niet halen, is er vanaf groep 5 de niveaulijn. De kinderen werken aan hetzelfde leerdoel als de rest van de klas, maar gaan tijdens de zelfstandige verwerking in handelingsniveau en moeilijkheidsgraad één of meerdere stapjes terug.

Bekijk hier het niveauwerkboek »

Beoordelingsmateriaal aanvragen

Online lesmateriaal
Getal & Ruimte Junior

Voor de leerkracht
In de leerkrachtsoftware vind je alle onderdelen die je kunt gebruiken bij de les, bijvoorbeeld video's, digitale flash cards, liedjes en luisterteksten. Alle woorden en zinnen kunnen worden uitgesproken door een native speaker.

Voor de kinderen
Als je volledig digitaal wilt werken, kun je de leerlingsoftware compleet aanschaffen. Leerlingen verwerken de opdrachten uit het tekst/werkboek digitaal en krijgen feedback op hun antwoorden. In het resultatendashboard kun je de vorderingen van de leerlingen makkelijk volgen.

Oefenen en toetsen
Voor groep 5 t/m 8 is er oefensoftware voor leerlingen die wat extra ondersteuning bij woorden en zinnen kunnen gebruiken. Toetsen kun je aan het eind van elk thema digitaal afnemen.

PROEFLICENTIE AANVRAGEN