OPLEIDING

Gepersonaliseerd lesgeven aan meer- en hoogbegaafde leerlingen

(4 dagdelen)

 

Omschrijving

Meer- en hoogbegaafde kinderen raken gedemotiveerd als ze lesstof krijgen aangeboden die niet aansluit op hun niveau en hen niet prikkelt. Soms gaan ze zich daardoor vervelen en ‘vervelend’ gedrag vertonen, maar nog vaker gaan ze onderpresteren. Uiteindelijk is dat laatste erger, want dan is de kans groot dat hij (en vaak zij!) niet als meer- of hoogbegaafd wordt herkend.

Tijdens deze opleiding krijg je handvatten die helpen (hoog)begaafdheid te herkennen en helpen om passend onderwijs te geven met de methode die je gebruikt en ander bestaand en aanvullend lesmateriaal. Dit gebeurt onder andere door te compacten, te verrijken en te verdiepen.

Tijdens deze trainingscyclus van 4 dagdelen leer je onder andere:

  • wat meer- en hoogbegaafdheid is;
  • hoe je meer- en hoogbegaafde kinderen kunt herkennen;
  • hoe anders hoogbegaafde kinderen denken en leren;
  • over misvattingen over meer- en hoogbegaafdheid (zoals het verkeerd interpreteren van bijvoorbeeld faalangst en onzekerheid);
  • hoe je na een diagnose een passende aanpak maakt op basis van bestaand lesmateriaal en de gebruikte methodes;
  • over eigenaarschap, motivatie en betrokkenheid (ook van ouders);
  • hoe je slimme leerlingen zo kunt prikkelen en begeleiden dat ze (weer) lekker in hun vel zitten en met plezier naar school gaan.

Doelgroep
Leerkachten die op hun school expert willen worden in meer- en hoogbegaafdheid.

 

 

Vorm, duur, kosten & locatie

Vorm en Duur

4 dagdelen, zowel in-school als open inschrijving

Prijs
€ 2.495,- (open inschrijving)

INSCHRIJVEN

Gepersonaliseerd lesgeven aan meer- en hoogbegaafde leerlingen

Vraag nu de opleiding aan en we nemen z.s.m. contact met u op.

Mevr.Dhr.

Ik wil in de toekomst graag via e-mail op de hoogte worden gehouden over voor mij relevante informatie zoals tips, webinars, whitepapers en soortgelijke producten, diensten en aanbiedingen van Noordhoff Academy.
Ja, akkoordNee, dank je

*Noordhoff Academy als onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wanneer u een document downloadt of een andere door ons aangeboden mediavorm zoals webinar of tool dan kan u meer informatie worden aangeboden, dan wel kunt u benaderd worden door één van onze adviseurs.