OPLEIDING

Gepersonaliseerd lesgeven aan leerlingen met autisme

(3 dagen)

Omschrijving

Hoe kun je leerlingen met autisme passend onderwijs bieden en ondersteunen als docent?
Leerlingen met autisme ondervinden vaak problemen op het voortgezet onderwijs. Waar het op de reguliere basisschool voor hen nog enigszins was te overzien, worden ze nu overweldigd door allerlei indrukken, zoals verschillende docenten, telkens een ander lokaal en de grootte van de school.
Hoe kun je leerlingen met autisme zo begeleiden dat ze zich op school en met hun schoolwerk kunnen redden? De sleutel ligt in het begrijpen wat autisme betekent en wat leerlingen met autisme anders maakt dan andere leerlingen. Pas dan weet je wat deze leerlingen nodig hebben om hun weg te vinden in het (sociale) leven op school, maar ook bij het leren, zoals het omgaan met de verschillende lesmethodes en het plannen van huiswerk.

Tijdens deze opleiding van 3 dagdelen leer je onder andere:

  • wat autisme is en wat het voor het leren betekent;
  • hoe je goed kunt communiceren met leerlingen met autisme op basis van allerlei handreikingen;
  • hoe je signaleert aan welke begeleiding een leerling met autisme behoefte heeft;
  • hoe je passende ondersteuning biedt aan een leerling met autisme;
  • hoe je met jouw lesmethode gepersonaliseerd onderwijs biedt aan leerlingen met autisme;
  • hoe je zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en zelfstandigheid bevordert bij leerlingen met autisme.

Doelgroep
Docenten die op hun school expert willen worden in het begeleiden van kinderen met autisme.

 

Vorm, duur, kosten & locatie

Vorm en duur
3 dagdelen, open inschrijving (in school op aanvraag)

De opleiding Gepersonaliseerd lesgeven aan leerlingen met autisme is een opleiding die bestaat uit drie klassikale dagdelen. Voordat gestart wordt met de opleiding, worden met een (online) intake en een nulmeting je reeds aanwezige kennis en ervaring in kaart gebracht en je leervragen helder gemaakt, zodat de opleiding aansluit bij jouw achtergrond en de situatie op jouw school. Tussen de opleidingsdagen werk je aan huiswerkopdrachten, waardoor je het geleerde meteen in de praktijk kunt toepassen.

Prijs
€ 1349,- (open inschrijving)

INSCHRIJVEN

Gepersonaliseerd lesgeven aan leerlingen met autisme

Vraag nu de training aan en we nemen z.s.m. contact met u op.

Mevr.Dhr.

Ik wil in de toekomst graag via e-mail op de hoogte worden gehouden over voor mij relevante informatie zoals tips, webinars, whitepapers en soortgelijke producten, diensten en aanbiedingen van Noordhoff Academy.
Ja, akkoordNee, dank je

*Noordhoff Academy is onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wanneer je een document download van deze website of gebruikmaakt van tools of mediavormen (zoals webinars) op deze website, is het mogelijk dat wij je aanvullende informatie aanbieden of dat je wordt benaderd door een van onze adviseurs.