OPLEIDING

Gecertificeerd Toetsexpert Voortgezet Onderwijs

(4 dagen)

Omschrijving

Van het belang van kwalitatief goede (school)examens en kennis over toetsing en examinering in het voortgezet onderwijs hoeft niemand meer overtuigd te worden. Tegelijk willen veel vo-scholen af van de toetscultuur waar het vooral draait om cijfers.

In de onderwijsvisie van scholen klinken termen als gepersonaliseerd leren, formatief evalueren en leerdoeldenken. Maar op welke wijze krijg je de deskundigheid op het gebied van toetsen en formatief evalueren in je school? En hoe bewaak je de onderwijskwaliteit en de kwaliteit van toetsing en examinering, terwijl je tegelijkertijd een omslag wil maken in de toetscultuur?

Wanneer je voor jezelf of voor je docenten kiest voor de opleiding tot Toetsexpert – met de mogelijkheid tot certificering – weet je zeker dat toetsexpertise in je school geborgd is.

Als Toetsexpert ondersteun je de school bij het construeren, vaststellen, afnemen en beoordelen van kwalitatief goede toetsen en schoolexamens. Daarnaast ondersteun je bij het opstellen van een samenhangend en dekkend toetsprogramma, waaronder het PTO en PTA. Ook lever je een bijdrage aan een goed doordacht toetsbeleid en heb je kennis over formatief evalueren, zodat je (collega’s) kunt ondersteunen bij een omslag van een cijfercultuur naar een cultuur die meer nadruk legt op de ontwikkeling of groei van leerlingen.

Doelgroep
Voor docenten, sectieleiders en anderen die te maken hebben met toetsen en examens in het voortgezet onderwijs.

Let op
Na de vier opleidingsdagen is het reguliere programma afgerond. Je spreekt - samen met de trainer - af of je door wilt gaan voor de certificering en zo ja, wat jouw persoonlijke deadline hiervoor wordt. Wil je niet door tot certificering? Dan ontvang je alleen een certificaat van deelname aan de opleiding en eindigt jouw traject na deze vier dagen.

Vorm: In-school (fysiek of online)
Datum en tijd in overleg
Prijs op aanvraag
Duur: 4 dagen
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Vorm: Open inschrijving
Najaar (VOL)
Dag 1: 10 september
Dag 2: 5 oktober
Dag 3: 26 november
Dag 4: 14 december

Winter
Dag 1: 10 december
Dag 2: 7 januari
Dag 3: 11 maart
Dag 4: 1 april

Duur: 4 opleidingsdagen, plus de tijd die nodig is om de certificeringsopdracht af te ronden na de opleiding.
Prijs: op aanvraag

*Deze prijzen zijn exclusief 21% btw.
**We factureren na de eerste opleidingsdag.

Let op
De opleiding gaat door vanaf 8 inschrijvingen! We nemen twee weken van tevoren contact met je op als dit niet het geval is.

INSCHRIJVEN

Vierdaagse opleiding Gecertificeerd Toetsexpert Voortgezet Onderwijs


Geef eerste paar letters van plaatsnaam en school en selecteer de locatie
Mevr.Dhr.

Ik wil in de toekomst graag via e-mail op de hoogte worden gehouden over voor mij relevante informatie zoals tips, webinars, whitepapers en soortgelijke producten, diensten en aanbiedingen van Noordhoff Academy.
Ja, akkoordNee, dank je

*Noordhoff Academy is onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wanneer je een document downloadt van deze website of gebruikmaakt van tools of mediavormen (zoals webinars) op deze website, is het mogelijk dat wij je aanvullende informatie aanbieden of dat je wordt benaderd door een van onze adviseurs.

Opleidingstraject tot
Toetsexpert(s) voortgezet onderwijs
Een traject voor de verbetering van de kwaliteit van toetsing en examinering op jouw school.