OPLEIDING

Gecertificeerd Toetsexpert Voortgezet Onderwijs

(4 dagen)

Omschrijving

Van het belang van kwalitatief goede (school)examens en kennis over toetsing en examinering in het voortgezet onderwijs hoeft niemand meer overtuigd te worden. Tegelijk willen veel vo-scholen af van de toetscultuur waar het vooral draait om cijfers.

In de onderwijsvisie van scholen klinken termen als gepersonaliseerd leren, formatief evalueren en leerdoeldenken. Maar op welke wijze krijg je de deskundigheid op het gebied van toetsen en formatief evalueren in je school? En hoe bewaak je de onderwijskwaliteit en de kwaliteit van toetsing en examinering, terwijl je tegelijkertijd een omslag wil maken in de toetscultuur?

Wanneer je voor jezelf of voor je docenten kiest voor de opleiding tot Toetsexpert – met de mogelijkheid tot certificering – weet je zeker dat toetsexpertise in je school geborgd is.

Als Toetsexpert ondersteun je de school bij het construeren, vaststellen, afnemen en beoordelen van kwalitatief goede toetsen en schoolexamens. Daarnaast ondersteun je bij het opstellen van een samenhangend en dekkend toetsprogramma, waaronder het PTO en PTA. Ook lever je een bijdrage aan een goed doordacht toetsbeleid en heb je kennis over formatief evalueren, zodat je (collega’s) kunt ondersteunen bij een omslag van een cijfercultuur naar een cultuur die meer nadruk legt op de ontwikkeling of groei van leerlingen.

Doelgroep
Voor docenten, sectieleiders en anderen die te maken hebben met toetsen en examens in het voortgezet onderwijs.

Vorm: Inschool
Deze opleiding is op aanvraag.

 

Vorm: Open inschrijving
Dag 1: 10 september
Dag 2: 5 oktober
Dag 3: 26 november
Dag 4: 14 december

Duur
Vierdaagse opleiding

Prijs
€3799,- per persoon exclusief 21% BTW

INSCHRIJVEN

Vierdaagse opleiding Gecertificeerd Toetsexpert Voortgezet Onderwijs


Geef eerste paar letters van plaatsnaam en school en selecteer de locatie
Mevr.Dhr.

Ik wil in de toekomst graag via e-mail op de hoogte worden gehouden over voor mij relevante informatie zoals tips, webinars, whitepapers en soortgelijke producten, diensten en aanbiedingen van Noordhoff Academy.
Ja, akkoordNee, dank je

*Noordhoff Academy is onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wanneer je een document downloadt van deze website of gebruikmaakt van tools of mediavormen (zoals webinars) op deze website, is het mogelijk dat wij je aanvullende informatie aanbieden of dat je wordt benaderd door een van onze adviseurs.

Opleidingstraject tot
Toetsexpert(s) voortgezet onderwijs
Een traject voor de verbetering van de kwaliteit van toetsing en examinering op jouw school.