TRAINING

Formatief lesgeven; 'Minder cijfers, meer leren!'

(ongeveer 2,5 uur)

Omschrijving

‘Met summatief toetsen geef je een cijfer als het klaar is. Wanneer je formatief toetst, gaat het leren door als de toets is afgenomen. Na de toets kijk je samen met de leerlingen naar wat de verbeterpunten zijn en hoe de leerling daaraan kan werken. Het is een andere manier van denken, waarin de leerlingen opgevoed moeten worden. Hoe bouw je aan een ondersteunende cultuur op school voor formatief evalueren?

Doelgroep
Leerkrachten, Intern Begeleiders, Directie

Leerdoelen

  • Je leert een duidelijk verschil te maken tussen summatief en formatief werken
  • Je leert de toegevoegde waarde van formatief lesgeven in de klas
  • Je leert de potentiële belemmeringen van het invoeren van Formatief Leren(cultuur, ouders, verwachten cijfers, kwaliteiten van de leerkrachten) te herkennen
  • Je leert de randvoorwaarden in kaart brengen die noodzakelijk zijn voor het implementeren van formatief lesgeven
  • Je leert hoe je een opdracht kunt bedenken aan de hand van SLO doelen en je gaat aan de slag met het maken van een rubrics per bouw ( ¾, ⅚ en ⅞ )

Opbrengsten
Naast het opzetten van een cultuur van Formatief lesgeven in de klas en op school kunt u beredeneerde keuzes maken over de inhoud van het lesprogramma op basis van de leerlijnen. U heeft verschillende tools en documenten om effectieve studieplanners/weektaken te maken en deze in te zetten.

De trainer geeft veel leuke en praktische tips die meteen de volgende dag al in de klas uitgeprobeerd kunnen worden.

 

Vorm, duur, kosten & locatie

Vorm en Duur
klassikaal
+/ - 2,5 uur

Prijs
€ 795,-

Locatie
Bij jullie op school

Formatief lesgeven; 'Minder cijfers, meer leren!'

Vraag nu de training aan en we nemen z.s.m. contact met u op.

Mevr.Dhr.

*Noordhoff Academy is onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wanneer je een document download van deze website of gebruikmaakt van tools of mediavormen (zoals webinars) op deze website, is het mogelijk dat wij je aanvullende informatie aanbieden of dat je wordt benaderd door een van onze adviseurs.