TRAINING VOORTGEZET ONDERWIJS

Executieve functies bij leerlingen

(3 uur)

Omschrijving

De rol van de docent in de ontwikkeling van executieve functies
Niet alle leerlingen ontwikkelen zich naar hun kunnen. Ze hebben moeite met het leren van de lesstof of het maken van hun huiswerk. Ze lopen vaak achterstanden op en zijn onrustig in de les omdat ze regelmatig hun boeken vergeten of niet of te laat tot werken komen. Deze problemen ontstaan bij leerlingen op alle niveaus.
Voor deze leerlingen lijkt zelfregulatie, leren leren en plannen en organiseren een utopie.

Bij een grote groep leerlingen zijn de executieve functies (nog) niet voldoende ontwikkeld. Enkele voorbeelden van deze basisfuncties zijn: plannen, prioriteiten stellen, flexibiliteit, timemanagement. impulsbeheersing en metacognitie. Naast deze leerlingen is het voor alle leerlingen goed om hun executieve functies verder te ontwikkelen. Sterke leerlingen kunnen op het VO vaak nog compenseren omdat ze het niveau van de lesstof gemakkelijk onder de knie krijgen, maar lopen vervolgens vast op het HBO of de Universiteit.

In deze training
- Leer je wat executieve functies zijn.
- Ontdek je wat jouw eigen sterke en minder sterke ontwikkelde executieve functies zijn.
- Krijg je inzicht in de ontwikkeling van de executieve functies bij leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.
- Kijken we samen naar de gevolgen van onvoldoende ontwikkeling van de executieve functies (op de korte en lange termijn).
- Krijg je concrete handvatten om leerlingen te helpen in het ontwikkelen van de executieve functies.
- Gaan we samen een start maken met het bedenken van opdrachten waarbij we naast het verwerven van de lesstof ook aandacht besteden aan het ontwikkelen van de executieve functies bij de leerlingen.

Doelgroep
Docenten in het voortgezet onderwijs.
Deze training is voornamelijk maatwerk, en vooraf zal er een telefonische intake plaatsvinden om de leerdoelen af te stemmen. Je volgt deze training dan op je eigen school binnen de kaders van het RIVM, met maximaal 10 personen afhankelijk van de grootte van het lokaal.

 

Trainer: Bertrand Dibandjo
Beroep: docent Frans, onderwijsadviseur, trainer
Expert in: formatief evalueren, gepersonaliseerd leren, digitale didactiek

Vorm: In-school (fysiek of online)
Datum en tijd in overleg
Duur: 3 uur
Prijs: €995,- voor maximaal 10 personen.

*Deze prijs is exclusief 21% btw.
**We factureren na de training.

Interesse?
Vul het formulier hieronder in en nemen zo snel mogelijk contact met je op!

INSCHRIJVEN

Executieve functies bij leerlingen


Geef eerste paar letters van plaatsnaam en school en selecteer de locatie
Mevr.Dhr.

Ik wil in de toekomst graag via e-mail op de hoogte worden gehouden over voor mij relevante informatie zoals tips, webinars, whitepapers en soortgelijke producten, diensten en aanbiedingen van Noordhoff Academy.
Ja, akkoordNee, dank je

*Noordhoff Academy is onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wanneer je een document downloadt van deze website of gebruikmaakt van tools of mediavormen (zoals webinars) op deze website, is het mogelijk dat wij je aanvullende informatie aanbieden of dat je wordt benaderd door een van onze adviseurs.