Eerste Hulp Bij...

Voor docenten, door docenten

Het afgelopen jaar hebben veel lessen (deels) vanuit huis plaats gevonden. Het online lesgeven is een steeds grotere rol gaan spelen. Daarmee verandert er ook veel in de lessituatie. Want hoe motiveer ik mijn leerlingen op afstand? Hoe zie ik waar mijn leerlingen staan?

Noordhoff wil naast het zorgen voor de beste leermaterialen, ook inspireren op relevante vakinhoud en bijhorende vaardigheden. Dit doen we onder andere met de inspirerende Eerste Hulp Bij...-masterclasses.  De reeks bestaat uit gratis online sessies met onderwerpen die door jou, de docent, zijn uitgekozen. Vol praktische tips  die je morgen al in je les kunt toepassen! 

Op deze pagina vind je een overzicht van de gegeven masterclasses met bijbehorende hand-outs en andere extra materialen, kun je je aanmelden voor de eerstvolgende masterclasses en kun je meer informatief opvragen over de verschillende onderwerpen.

Kortom, een pagina boordevol:

  • Inspirerende masterclasses die je gratis terugkijkt
  • Tips van collega's uit het hele land
  • Aansprekende voorbeelden uit de praktijk
Waar gaat de volgende masterclass over?

Eerstvolgende EHB...


Eerste Hulp Bij is op zomervakantie! De eerstvolgende masterclass kondigen we binnenkort aan. Kijk in de tussentijd de vorige vier masterclasses hieronder terug. Tot snel!

 

 

Bekijk alle masterclasses

> EERSTE HULP BIJ LEERACHTERSTANDEN TERUGKIJKEN

Eerste Hulp Bij Leerachterstanden

Heb je ook leerlingen in de klas met een leerachterstand? 

Helaas geldt dit voor veel docenten wel. Daarom organiseerden we een gratis online masterclass Eerste Hulp Bij Leerachterstanden, en goed nieuws: je kunt hem hierboven en via deze link gewoon terugkijken! Klik hier om de slides te downloaden, en hier voor het werkblad met de pizzapunten.

Naast praktische handvatten en verhelderende theorieën van Laura, hebben jullie tijdens de masterclasses ook veel van elkaar geleerd. Hier zitten ontzettend veel leuke, handige tips tussen die we je niet willen onthouden.

Over de spreker


Spreker
Laura Koops van 't Jagt
Expert leerstrategieën en leren plannen
Bedenker van De Planagenda
Missie alle leerlingen in Nederland en België effectief te leren leren en plannen!

> EERSTE HULP BIJ EXAMENVOORBEREIDING TERUGKIJKEN

Eerste Hulp Bij examenvoorbereiding

Examenvoorbereiding op afstand: hoe doe je dat? 

De eindexamens gaan door! Dit betekent dat alle examenleerlingen klaargestoomd moeten worden voor het grote moment in mei. Op welke manier activeer jij je leerlingen, ook op afstand? En hoe kun je ze optimaal faciliteren?

Om je hierbij te helpen organiseerden wij de online masterclass Eerste Hulp Bij Examenvoorbereiding: voor en door docenten. In deze masterclass neemt Jouke Brouwer je mee langs een aantal concrete tools en coachingstips waarmee je je leerlingen maximaal ondersteunt en motiveert op weg naar de eindstreep.

 

Masterclass gemist of nog even rustig bekijken?

Over de spreker

Spreker Jouke Brouwer
Expertise Formatief evalueren, coachend lesgeven
Onderwijs Docent Frans en teamleider
Werkzaam Onderwijsadviseur en -coach, docent

> EERSTE HULP BIJ FORMATIEF HANDELEN TERUGKIJKEN

Eerste Hulp Bij Formatief handelen

Waar staat mijn leerling?

Een vraag die bij veel docenten speelt op het moment. Om je te helpen inzicht te krijgen in waar je leerlingen staan organiseerden we de online masterclass Eerste Hulp Bij Formatief Evalueren. De opname hiervan kijk je nu terug.

In deze masterclass, onder leiding van Hannelore Hemeltjen, zoomen we in op formatief handelen. We gaan in op wat formatief handelen inhoudt en wat het jou en je leerlingen oplevert. Daarnaast delen we praktische tips en tools die je direct kan inzetten in jouw eigen lespraktijk. De masterclass is voor alle niveaus van vmbo tot vwo. Tijdens de masterclass is er volop gelegenheid om tips met elkaar te delen en vragen te stellen.

Masterclass gemist of nog even rustig bekijken?

Over de spreker

Spreker           Hannelore Hemeltjen
Expertise        Formatief handelen, leerdoelen
Onderwijs      Docent, curriculumontwerper
Werkzaam     Trainer, spreker en innovatiebegeleider

> EERSTE HULP BIJ TOETSING TERUGKIJKEN

Eerste Hulp Bij Toetsing

Wat zijn eigenlijk de kwaliteitseisen van goede toestvragen?

Het Nederlandse onderwijssysteem is gericht op toetsen. Maar waarom toetsen we eigenlijk? En waarom zoveel? Voor leerlingen hangt er veel af van het resultaat van een toets. Het is dus belangrijk dat de toetsen die de basis vormen voor het oordeel dat we over onze leerlingen vellen, voldoen aan de kwaliteitseisen. In de masterclass Eerste Hulp Bij Toetsen bekijken we die kwaliteitseisen van toetsvragen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we (gesloten en open) toetsvragen beoordelen en, daar waar mogelijk, verbeteren.
Het doel van de masterclass is om jou een concreet handvat te bieden waarmee de kwaliteit van toetsvragen kan worden beoordeeld en verbeterd.

Masterclass gemist of nog even rustig bekijken?

Over de spreker

Spreker           Marnie Wouters
Expertise        Toetsconstructie, toetskwaliteit, examinering
Werkzaam     Toetsexpert en onderwijskundige bij Teelen

 

Waar wil jij dat de volgende masterclass over gaat?

Voor meer informatie of training op school: NEEM CONTACT OP