TRAINING VOORTGEZET ONDERWIJS

Achterstanden inlopen of voorkomen

(3 uur)

Omschrijving

De scholen zijn gelukkig weer geopend. Eén ding is zeker: vrijwel alle docenten hebben moeite (gehad) het complete reguliere programma voor hun vak af te ronden. De grootste valkuil, nu de leerlingen weer fysiek op school zijn, is om ons vooral te richten op de achterstanden die zijn opgelopen op kennisgebied. Om een leerling écht efficiënt te helpen is het van belang om zowel een plan te maken gebaseerd op het inoefenen van de ontbrekende stof, als op het aanleren van de benodigde vaardigheden. Dit kan ook helpen om het ‘probleem’ in de toekomst te voorkomen. Volg deze training om in korte tijd weer grip te krijgen op het programma.

Tijdens deze training leer je:
- De toegevoegde waarde van de instrumenten die bij de methode horen.
- Zicht te krijgen op welke leerlingen in aanmerking komen voor het inhaalprogramma/hiatenplan en hoe je deze hiaten kunt ontdekken en inlopen.
- Hoe je met de leerlingen en ouders communiceert voor meer (leer)rendement.
- Hoe je realistische leerdoelen kunt stellen.
- Welke vaardigheden leerlingen nodig hebben en hoe je deze kunt aanleren.
- Hoe je leerlingen effectief kunt coachen en volgen, op school en op afstand.

Doelgroep
Docenten in het voortgezet onderwijs.
Deze training is voornamelijk maatwerk, en vooraf zal er een telefonische intake plaatsvinden om de leerdoelen af te stemmen. Je volgt deze training op je eigen school binnen de kaders van het RIVM, met maximaal 10 personen afhankelijk van de grootte van het lokaal.

Vervolgtraject
Meer begeleiding nodig? In een vervolgtraject wordt tijd gemaakt om samen de instrumenten te ontwikkelen die je nodig hebt. Naast de onderdelen van de basistraining kijk we stap voor stap wat er nodig is voor een goede start van het schooljaar, hoe je het voorkomen van achterstanden inbouwt in je lesprogramma en hoe je kwetsbare leerlingen gaat begeleiden. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte - op maat gemaakt voor jullie school.

 

Trainer: Bertrand Dibandjo
Beroep: docent Frans, onderwijsadviseur, trainer
Expert in: formatief evalueren, gepersonaliseerd leren, digitale didactiek

Vorm: In-school (fysiek of online)
Datum en tijd in overleg
Duur: 3 uur
Prijs: €995,- voor maximaal 10 personen.

*Deze prijs is exclusief 21% btw.
**We factureren na de training.

Interesse?
Vul het formulier hieronder in en nemen zo snel mogelijk contact met je op!

INSCHRIJVEN

Achterstanden inlopen of voorkomen


Geef eerste paar letters van plaatsnaam en school en selecteer de locatie
Mevr.Dhr.

Ik wil in de toekomst graag via e-mail op de hoogte worden gehouden over voor mij relevante informatie zoals tips, webinars, whitepapers en soortgelijke producten, diensten en aanbiedingen van Noordhoff Academy.
Ja, akkoordNee, dank je

*Noordhoff Academy is onderdeel van Noordhoff Uitgevers BV. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wanneer je een document downloadt van deze website of gebruikmaakt van tools of mediavormen (zoals webinars) op deze website, is het mogelijk dat wij je aanvullende informatie aanbieden of dat je wordt benaderd door een van onze adviseurs.