Training

Achterstanden wegwerken
en voorkomen

Een training om hiaten te ontdekken en het leerrendement te verhogen

De scholen zijn gelukkig weer geopend. Eén ding is zeker: vrijwel alle docenten hebben moeite (gehad) het complete reguliere programma voor hun vak af te ronden. De grootste valkuil, nu de leerlingen weer fysiek op school zijn, is om ons vooral te richten op de achterstanden die zijn opgelopen op kennisgebied. Om een leerling écht efficiënt te helpen is het van belang om zowel een plan te maken gebaseerd op het inoefenen van de ontbrekende stof, als op het aanleren van de benodigde vaardigheden. Dit kan ook helpen om het ‘probleem’ in de toekomst te voorkomen. Volg deze training om in korte tijd weer grip te krijgen op het programma.

Tijdens deze training leer je:

  • De toegevoegde waarde van de instrumenten die bij de methode horen.
  • Op basis van een hiatenplan realistische leerdoelen te stellen.
  • Welke vaardigheden leerlingen nodig hebben en hoe je deze kunt aanleren.

Meer begeleiding nodig? In een vervolgtraject wordt tijd gemaakt om samen de instrumenten te ontwikkelen die jouw school verder helpen. Naast de onderdelen van de basistraining, kijken we stap voor stap wat nodig is voor een goede start van het schooljaar, hoe je het voorkomen van achterstanden inbouwt in je lesprogramma en hoe je kwetsbare leerlingen gaat begeleiden. Neem vrijblijvend contact op!

Trainer              Bertrand Dibandjo
Werkzaam       docent, onderwijsadviseur, trainer
Expert               formatief evalueren, digitale didactiek

Vorm                In-school (fysiek of online)
Duur                Maximaal 3 uur
Doelgroep      Docenten voortgezet onderwijs
Prijs                 Op aanvraag: neem contact op

AANVRAGENGeef eerste paar letters van plaatsnaam en school en selecteer de locatie. Staat jouw school er niet tussen? Typ dan de naam een plaats van de school en verzend het formulier zo.

Houd mij per e-mail op de hoogte van Noordhoff Academy.
JaNee